Missä armo? -näytelmä

"Tunnekuljetus ja -ilmaisu pysyivät vahvoina koko esityksen ajan. Missä armo? omaa vahvan pohjan erilaisille tulkinnoille ja analyyseille ennakkoluulojen syistä ja luonteesta. --- Esityksellä on sydän paikallaan."
– Keskisuomalainen 9.9.2017

Pahaksi leimattu perhe tarvitsee apua lapselleen. Nuori tyttö kärsii, kun aikuiset rajaavat apunsa kansallisuuden ja vakaumuksen mukaan.

Näytelmän tarinan tapahtumapaikka on muinainen Tyros-niminen satamakaupunki Välimeren rannalla. Kaupunkilaisten elämää varjostavat sota ja epävakaa talous. Eriarvoisuus kaupungin sisällä kasvaa, ja asukkaat suhtautuvat varautuneesti muualta tulleisiin.

Aluksi perheen avunpyyntö torjutaan, mutta sitten totutut tavat murtuvat. Armo kunnioittaa erilaisuutta, muttei eriarvoisuutta. Armo on hyväksymistä yhteyteen. Sinä kelpaat ja olet arvokas juuri sinuna!

Katsoja: "Vakuuttavaa!"

Missä armo? -näytelmä on dramatisoitu Jeesuksen ja foinikialaisnaisen kohtaamisesta (Mark. 7:24-30). Näytelmän on käsikirjoittanut ja sen esittää Mika Lahtinen. Näytelmän ensiesitys oli Sanan Suvipäivät -tapahtumassa Imatralla kesäkuussa 2017.

"Missä armo? -näytelmä on yhden miehen ansiokas muistutus siitä, että ihminen on sama nyt ja Raamatun maailmassa. Ihminen voi olla kova, julma, kateellinen, utelias, epätoivoinen, rohkea, armahtava... Mikään inhimillinen ei ole vierasta – ei silloin eikä tänään. Kun istuin katsomoon, en tiennyt, mihin näytelmän kertomus kuljettaa. Lopuksi se selvisi: liikutuksen kyyneliin. "
– Katsoja

"Ensinnäkin sinun esiintymisesi on vakuuttavaa. Siinä on vahva ammattimainen ote. Näytelmän sisältö puhutteli sitä enemmän, mitä pidemmälle esitys eteni. Armo todella löytyi ja puhutteli. Uuden testamentin kertomukset alkoivat elää uudella, osin yllättävällä ja jännittävälläkin tavalla."
– Katsoja

Tilaa Missä armo? -näytelmä ohjelmaksi sinun seurakuntaasi

Esityksen hinta on 390 euroa ja matkakulut Jyväskylän Tikkalasta. Esityskorvauksen ja matkat laskuttaa sellaisenaan Kansan Raamattuseuran Säätiö sr.

Voit perua esitystilauksen veloituksetta viimeistään 10 päivää ennen esitystapahtumaa. Tämän jälkeen laskutamme peruutuksesta puolet esityksen hinnasta.

Esitys on tunnin mittainen ja se sopii ohjelmaksi esim. seurakuntasi vapaaehtoisten kiitosjuhlaan. Esityspaikkana toimii esim. seurakuntasali tai muu vastaava auditoriotyyppinen tila. Katsojien ei tarvitse tuntea näytelmän taustalla olevaa Raamatun kertomusta ennalta.

Katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta.